Vattnet ska stängas av på grund av underhåll

Jag måste bara blogga och berätta om ett brev jag fick för ett par dagar sedan. Det ska utföra underhåll av husets pumpsystem. Givetvis sker detta under min sista semestervecka. Jag hade tänkt varit hemma och hade bestämt med några vänner att komma på besök. Nu har jag ställt in det och funderar på att dra utomlands istället om jag hittar en bra resa. Vattnet är givetvis inte avstängt hela veckan utan bara en dag, med det blir jobbigt ändå.

Skönt att det blir gjort

Egentligen ska jag inte klaga, för det är en bra att det blir gjort eftersom det verkligen behövs. På senaste tiden har det varit dåligt tryck i duschen så det är förmodligen en granne som klagat. Det tar typ en timme att få ut schampot, eller det är givetvis överdrivet men jag ville ge er en talande bild över hur problemet yttrar sig. När det är sådant dåligt tryck är det verkligen dags att husets vattenpumpar servas.

  • Dåligt tryck i vattnet
  • Luft i rören som ger ”vitt vatten”
  • Ojämnt flöde som gör vattenbomber

Det är väl de tecken jag har sett som jag tror är sammankopplat med det pump-problemet. Det jag menar med vattenbomber är att det först rinner normalt och sedan är det som vattnet tar sats och släpper en bomb. Svårt att förklara vad jag menar men ni som upplevt det vet exakt vad jag menar. Nu är det dags att runda av här och istället söka lite solresor, höres!

Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.