Varmt o gott med lång ridjacka

Bor man i ett land som Sverige där det regnar, blåser och snöar en stor del av året känns det som man ständigt letar efter jackor för ridning. Och då pratar jag inte om jackor för ett träningspass i ett ridhus utan jackor som går att ha på sig när man rider ut. Varma vindtäta jackor som man håller värmen i även under en längre ridtur. Hitta bra vinterjackor att ha i stallet är inte så svårt men ska man kunna rida i dem får de inte var för stora och bylsiga.

Bra modell på ridjacka
Alla som rider vet att det kan vara rätt knepigt att hitta en bra jacka. Som tur är finns det många olika modeller av ridjackor för damer att välja mellan. Är det första gången du ska köpa en ridjacka finns det några saker som är bra att tänka på. Prova jackan i affären och rör på armarna på samma sätt som när du rider. Känn efter ordentligt så att jackan är följsam och inte stretar över skuldrorna eller att armrörelserna blir svåra. Sprund i sidorna som går att knäppa och öppna är bra. Det ökar ridkomforten samtidigt som en lite längre jacka ger extra värme till ryggslutet och rumpan. Skall du köpa en jacka på nätet så kan du alltid kontakta dem och fråga hur passformen är, jag själv köpte en jacka från Stably.se och mejlade dem för att fråga om passform och de gav mig bra svar.

Plats för en extra tröja under
Knäppbara sprund ger mer rörelsefrihet
Känn efter så jackan är följsam

Stirra dig inte blind på ett visst märke eller vilka jackor stallkompisarna har. Välj en jacka som passar dig och som sitter bekvämt. Prova, prova och prova tills du hittar en jacka som sitter bra. Det är värt att lägga ner tiden för annars är risken stor att du köper en jacka som du sällan kommer att använda. Har du problem med ryggen, välj en längre jackmodell så du slipper glipan mellan jacka och ridbyxor. Och du, passa på att titta ut ett bra termoridbyxor när du ändå är igång.

Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.