Trendspaning – kan betonggolv vara något?

Igår var jag inne hos grannen på en kaffe, vi pratade bland annat inredning eftersom det är något vi båda brinner för. Kommer ni ihåg shabby chic-perioden? När allt skulle vara målat vitt och helst avskavd färg, änglar, spetsar och ”visdomsord” på väggarna. Det är ett bra exempel på en trend som inte riktigt föll mig i smaken. Industriell stil däremot! Stora industrilampor i metall, rustika träbord, naturmaterial och dova färger, det går jag igång på och det verkar vara en trend som är på väg in vilket jag älskar.

Vi kom in på ämnet golv, då hon precis har gjort om entréplan där hon har hall, kök och vardagsrum. Det låter kanske lite stelt men de har valt att lägga ett betonggolv på hela den våningen och OJ vad snyggt det är! Nu är jag själv sugen på att byta ut mina trägolv. Föreställ er ett slipat golv i betong, man kan till och med välja färg. Ett stilrent kök i svartbetsad ek utan beslag och bänkskiva i betong bara någon nyans mörkare än golvet. Vitvaror i rostfritt stål och sedan en massa gröna växter och kryddor på bänkar och golv. Galet snyggt om du frågar mig!

Lyckas man med de basala valen i hemmet som kök och badrum så behövs oftast inte mer än lite gröna växter och textilier för att mjuka upp. I badrummet är det ju såklart också supersnyggt med en industriell stil. Vi tar betonggolvet här med och sedan ett snyggt smaragdgrönt kakel á la 20-tal. Kan inte tänka mig en snyggare blandning av nytt och gammalt!

Efter vår fika blev jag iallafall otroligt sugen på att renovera och få en mer industriell stil med betonggolv här hemma.

Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.