Reflexer i mörkret

Snart går vi in i November och solen går ner betydligt tidigare, kylan som vart gör sig påmind om en hård vinter.
De sägs att Rönnbären avslöjar hur hård vintern kommer att bli och av det jag läst så kom rönnbären redan i Augusti vilket är tidigt. Ju tidigare dom kommer, ju kallare blir vintern, det återstår att se, men det har ju inte direkt vart milt väder…

Brorsans Dotter och typ alla i familjen fyller år i november ovh december, vilket gör att alla helger under dessa månader är fullbokade med kalas och olika jippos, jag själv fyller i november också 😉

Som sagt, brorsans dotter fyller år och jag har köpt reflexvästar till både henne och hennes häst, jag hoppas att hon blir glad över presenten.
Hon brukar ju va ute och rida på landsvägar och ibland korsar dom lite större vägar för att ta sig vidare in i nästa skog och då är det otroligt viktigt att de syns från långt håll, delvis för att bilister skall kunna bromsa in i god tid och inte skrämma hästen, men också ur säkerhetssynpunkt om något skulle hända.

Jag har aldrig riktigt förstått mig på folk som inte har reflexer på sig under vintertid. Man syns ju så extremt dåligt utan det. Den lilla reflexen kan vara skillnaden på liv och död, ja, det låter hårt, men så är det verkligen.

Jag har alltid 3st reflexer på mig, en som hänger bak i jackan, en vid höger arm och en som jag sätter runt vänster vad.

Så kära läsare, se till att införskaffa er reflexer!

Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.