Här kan man enkelt använda sin friskvårdspeng från arbetsgivaren!

Något som funnits ett tag och som många arbetsgivare erbjuder sina anställda är friskvårdsbidraget. Detta ges för att öka de anställdas välbefinnande samt för att de ska hålla sig friska. Jag som anställd får själv välja hur och när detta friskvårdsbidrag ska användas. Några exempel på vad det kan användas till är flexmassage, gymträning eller simning. Jag har sett att det också finns andra former av idrotter och motionsformer som räknas som friskvård och där också bidraget kan användas. Som anställd har det funnits många fördelar med att få detta bidrag eftersom det inte alltid varit förenligt med min ekonomi att träna på gym.

Avslappning och avstressning

Friskvården kan med fördel användas till olika former av massage eller andra avslappnande och avstressande aktiviteter. Varför inte använda det till företagsmassage där alla anställda kan delta, som på till exempel en afterwork eller som kvällsaktivitet på en jobbresa? Så gjorde min arbetsgivare inom kontorsarbete där vi hade mycket stillasittande och ibland stressande uppgifter. Det känns som att man som anställd kunde slappna av och njuta mer av massage och liknande om man verkligen kom bort från vardagen och arbetet. Även om jag umgicks med kollegor kändes det mer som riktig fritid när jag inte behövde tänka på att man ska gå tillbaka till kontoret direkt efter massagen.

  • Friskvårdsbidraget är bra för min ekonomi
  • Jag föreslog gemensamma aktiviteter till arbetskamraterna
  • Jag försöker vara en bra förebild

Att träna och hålla sin kropp i bra form på olika sätt är roligt. Med friskvårdsbidraget finns det dessutom möjlighet till att hålla sig i form till en mycket lägre kostnad än om jag skulle betala allt själv. Nu är inte längre ekonomin en anledning till att jag inte kan träna. Nu när jag kan träna med mina kollegor känns det mycket lättare att komma iväg till gymmet när vi kan sporra varandra. Nu är det bara tiden jag ska få att räcka till.

Det här inlägget postades i Blandat, Hälsa. Bokmärk permalänken.