Äntligen dags att uppdatera trädgårdens möblemang

Nästa år är det verkligen dags för nya utemöbler

Jag tror att denna sommaren går till historien som en utav de regnigaste, vilket var lite synd då jag inte var förberedd på att spendera såpass mycket tid inomhus. Därför har jag bestämt mig för att investera i nya trädgårdsmöbler inför nästa säsong. Jag vill ha möbler som tål att stå ute och som blir till ett dekorativt inslag i trädgården. Gärna en sittgrupp och ett par fåtöljer som jag kan ha sköna dynor i. Tanken är att vi ska installera en större paviljong i ena hörnet av vår trädgård där jag och resten av familjen kan sitta under regniga dagar. Tänk vad härligt att kunna nyttja paviljongen även när sommarvädret bestämt sig för att ta en längre paus.

De perfekta utemöblerna

Mitt tips när det är dags att köpa utemöbler är att införskaffa en uppsättning möbler som passar det sociala liv man lever. Om man som vi ofta har besök från familj och vänner är det bra att ha gott om utrymme och plats att sitta ner. En lounge-grupp är perfekt och gärna en modell med en större soffa. För dig som har barn finns det både bänkar, bord och barnstolar som de små kan umgås vid. Ett måste är att möblerna ska vara enkla att torka av och att de ska kunna stå ute, även om regnet står som spön i backen.

  • Neutral färg som passar in i trädgården
  • Enkla att torka av
  • Tål väder och vind
  • Enkla att flytta runt på
  • Snygg design och med god sittkomfort

Jag hoppas på att förlänga utesäsongen genom att sätta upp paviljongen som vi länge pratat om. Vi har även tittat på solskyddssegel som går att fästa mot en sida av huset, vilket underlättar om man vill ha nära till kök och toalett. Allt kommer att falla på plats nästa sommar och jag ser fram emot att få inviga utemöblerna under paviljongen. Det känns skönt att veta att vi inte kommer att vara lika väderberoende och att vi äntligen kan få uppdatera den gamla uppsättning möbler som sett sina bästa dagar.

Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.